Nationale Sportweek 2016: “Ik neem je mee!”

Onze maandelijkse column in het Voorster Nieuws:

Binnenkort vindt de Nationale Sportweek (NSW) weer plaats, dit jaar van 17 t/m 24 september. Een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten en bewegen in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Zie voor info www.nationalesportweek.nl. De hele week zetten honderden sportaanbieders in het hele land hun deuren open en bieden o.a. gratis clinics, open lessen en demonstraties aan.

De Nationale Sportweek (NSW) wordt georganiseerd door de NOC*NSF, met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Nog steeds sporten en bewegen veel mensen niet. De NSW is één van de initiatieven die sport en bewegen een positieve bijdrage geeft voor de burgers en de maatschappij. Ook dit jaar verbindt NOC*NSF vanuit “vriendschap” een thema aan de NSW: “Ik neem je mee!”. Enthousiaste sporters worden uitgedaagd een maatje mee te nemen, naar hun sportclub, die niet of te weinig sport. Want, samen sporten is leuk!

Ook de Gemeente Voorst zet zich in tijdens de NSW. De NSW wordt in de Gemeente Voorst van 16 tot en met 24 september gehouden in samenwerking met Team Voorst Actief, bestaande uit buurtsportcoaches, dorpscontactpersonen en de ambassadeur Sport en Bewegen Robert Horstink. Iedereen, jong én oud, moet tijdens de sportweek vrijblijvend kunnen deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten die in de gehele gemeente georganiseerd worden. Onlangs hebben alle sport- en beweegaanbieders in de gemeente Voorst een mail ontvangen waarin zij worden gestimuleerd om mee te doen met de NSW en tijdens deze periode de deuren open te stellen.

Op vrijdagavond 16 september word de lokale sportweek geopend op recreatieplas Bussloo. Een sportief evenement met tal van gratis activiteiten voor jong en oud. Nadere info over de invulling van deze avond volgt binnenkort op www.voorstactief.nl en social media.

Om het voor burgers inzichtelijk te maken welke activiteiten er plaatsvinden tijdens de NSW, wordt door Team Voorst Actief alles vermeld op de website www.voorstactief.nl.

Dit is een toegankelijke en gebruiksvriendelijke website waarbij we streven naar een breed en goed bekend platform waar vragers en aanbieders elkaar kunnen vinden. Verenigingen en stichtingen kunnen ook kosteloos gebruik maken van deze site.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Jay Koster, stagiair Sport en Bewegen, Gemeente Voorst, via j.koster@voorst.nl. Heeft u vragen betreffende de website www.voorstactief.nl  neem dan contact op met Gerran Protzman, buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst, via info@voorstactief.nl.

Deze column, in het kader van Voorst Actief, krijgt maandelijks een plek in het Voorster Nieuws. Mocht u als aanbieder denken een leuke bijdrage hiervoor te hebben dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen via info@voorstactief.nl.  Uiteraard kunt u hier ook terecht met al uw vragen over Voorst Actief, hét digitale platform voor alle initiatieven en activiteiten op het gebied van sport en bewegen, cultuur en kunst en welzijn en recreatie in de gemeente Voorst. Het gebruik van www.voorstactief.nl is gratis, u hoeft slechts een account aan te vragen!

Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Latest posts by Voorst Actief (see all)