Koning opent Koningsspelen in Twello

Zijne Majesteit de Koning geeft vrijdagochtend 20 april 2018 op de Brede School De Fliert in Twello het startsein voor de 6e editie van de Koningsspelen. Dit jaar staat het thema ‘BinnensteBuiten’ centraal. De Koning is aanwezig bij het ontbijt, geeft het startsein en bezoekt een aantal sportactiviteiten.

Na het Koningsontbijt start de Koningssportdag op 20 april traditiegetrouw zingend en dansend met het Koningsspelenlied samen met de kinderen van Kinderen voor Kinderen. Het lied van Kinderen voor Kinderen voor de Koningsspelen 2018 is Fitlala.

Brede School De Fliert heeft ruim 500 leerlingen en bestaat uit drie basisscholen; KBS De Kleine Wereld, CBS De Oase en OBS De Hietweide. Daarnaast is er ook een BSO gevestigd in het gebouw.

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Elke basisschool mag zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. Het gaat om een dag vol bewegen voor kinderen, die van start gaat met een feestelijk Koningsontbijt. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation.

Dit jaar doen ruim 1,2 miljoen leerlingen van meer dan 6.000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Dit zijn basisschoolleerlingen uit Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.

Ingrid de Croon
Volg
Laatste berichten van Ingrid de Croon (alles zien)