Humanitas Home-Start/+ zoekt ‘toffe buurvrouwen’

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet op rolletjes loopt. Soms kan een helpende hand of een luisterend oor lucht geven. Dat is wat de vrijwilligers van Humanitas Home-Start/+ nu al weer een paar jaar  in de gemeente Voorst doen.

Naast de vrijwilligers die nu al actief zijn zoeken we ook nog nieuwe enthousiaste  mensen!

Wil jij een vrijwilliger zijn die een gezin wekelijks twee uur lang bezoekt en een luisterend oor biedt? Je bent gewoon een goede buurvrouw voor het gezin; je deelt je eigen manier van opvoeden en je levenservaring. Je toont aandacht en begrip en je steunt het gezin met een warm hart.

Home-Start is een programma dat ondersteuning biedt aan ouders met kinderen t/m veertien jaar.  Elk gezin maakt wel eens een periode mee waarin het niet zo goed gaat: overbelasting, ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig sociale contacten, problemen op het werk, gebrek aan geld of spanningen tussen partners. Meestal zijn mensen in staat deze problemen zelf op te lossen. Maar soms is het een opluchting als iemand de tijd heeft om naar je te luisteren en bijvoorbeeld te helpen bij het oplossen van praktische problemen.

Cursus
Bij Home-Start begin je als vrijwilliger met een cursus. Je ondersteunt het gezin ongeveer 1 jaar. Ook komen de vrijwilligers regelmatig bijeen om hun ervaringen uit te wisselen. Spreekt het je aan om dit binnen je gemeente te gaan doen?  De nieuwe cursus begint op 2 november op de woensdagavond in Deventer. Voor je aan de cursus start krijg je eerst een kennismakingsgesprek met Gigliola Spikker.

Meer informatie
Home-Start Coördinator Gigliola Spikker: telefoonnummer 06 – 3512 1850, email g.spikker@humanitas.nl of kijk op www.Home-start.nl

 

volg ons

CJG Voorst

Voor vragen over zwangerschap, opgroeien, opvoeden en jeugdhulp.
CJG Voorst
volg ons