Goed op weg naar een online dorpsplein

Op maandagavond 27 november 2017 organiseert Voorst Actief in samenwerking met de belangenverenigingen en dorpscontactpersonen uit de gemeente Voorst een supportersbijeenkomst. Deze bijeenkomst staat in het teken van het online dorpspleinconcept mijnbuurtje.nl waar in 2018 een aantal dorpen mee gaat starten. Alle inwoners van de gemeente Voorst zijn van harte welkom.

Online dorpsplein brengt inwoners bij elkaar

Iedereen wil in een fijn en veilig dorp wonen, een online dorpsplein kan hieraan bijdragen. In de aanpak van het concept mijnbuurtje.nl zorgen dorpsbewoners, in de rol van dorps-supporters, voor verbinding in hun eigen dorp. Inwoners staan zelf centraal en plaatsen informatie op het dorpsplein. Zo wordt al het moois dat het dorp te bieden heeft zichtbaar op het online dorpsplein en is hiervan ook nog automatisch een nieuwsbrief uit te draaien voor de ‘offline’ dorpsgenoten. Voorst Actief, de belangenverenigingen en de dorpscontactpersonen helpen graag een handje mee. Deze aanpak is op dit moment succesvol in ruim 35 gemeenten (voorbeeld: www.puurpapendrecht.nl).

Meerwaarde

Dorpscontactpersoon Roy Zweverink over het online dorpspleinconcept van mijnbuurtje.nl: “Het zou toch fantastisch zijn als we een gezamenlijke jaarkalender in ons dorp Klarenbeek online inzichtelijk kunnen maken? Verenigingen weten nu bijvoorbeeld wel hun eigen leden te bereiken, maar niet andere geïnteresseerden. Ik zie dit concept echt als een kans om samen te werken. Er wordt meer zichtbaar. Verenigingen en bedrijven kunnen zelfs hun eigen pagina aanmaken. Dorpsbewoners kunnen vragen stellen en ervaringen kunnen gedeeld worden. Help je ons om dit initiatief verder te brengen?”.

Draag jij je dorp een warm hart toe? Wordt dan ook dorps-supporter!

Voorst Actief is namens de belangenverenigingen en dorpscontactpersonen op zoek naar dorps-supporters. Onderhoud je graag relaties in het dorp? Beantwoord je graag vragen van inwoners en/of help je graag bij het gebruik van het online dorpsplein? Ben jij zo’n topper? Dan zijn we op zoek naar jou! Samen met de belangenverenigingen, dorpscontactpersonen en mijnbuurtje.nl helpen wij jullie graag op weg.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over het online dorpsplein? Met ons meedenken? Of misschien ben jij of ken jij iemand die zijn of haar steentje  wil bijdragen aan dit initiatief? Kom dan naar de dorps-supportersbijeenkomst! Neem zoveel mogelijk vrienden, vriendinnen, buren en collega’s mee. Iedereen is welkom! De bijeenkomst vindt plaats op maandag 27 november 2017 van 19.30 uur (inloop 19.00 uur) tot 21.30 uur. Locatie: Stichting Pampus, Knibbelallee 3, Posterenk. De koffie en thee staat klaar! Deelname is gratis, bestel wel hier even een kaartje. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Bas van den Hoogen, b.vandenhoogen@voorst.nl, 06-50438652.

Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Latest posts by Voorst Actief (see all)