Even voorstellen: Buurtsportcoaches gemeente Voorst

Onze Column in het Voorster Nieuws:

In de komende twee edities van onze column willen we u kennis laten maken met het team achter Voorst Actief. Te beginnen met de buurtsportcoaches (bsc) die bij diverse organisaties en verenigingen in dienst zijn. Vorige week werd Gerran Protzman, de nieuwe bsc van Mens en Welzijn Voorst en tevens webbeheerder, al aan u voorgesteld.

Ingrid de Croon is binnen de gemeente Voorst werkzaam als beleidsadviseur Sport en coördinator van de buurtsportcoaches en is tevens één van de initiatiefnemers van Voorst Actief. Ze geeft o.a. uitvoering aan de stimulering van sportactiviteiten en het effectueren van de functie van buurtsportcoaches bij verenigingen en organisaties. Zij onderhoudt contacten met alle sportverenigingen, de Sportraad en buurtsportcoaches en zit maandelijks een netwerkbijeenkomst voor met buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen.

Jan Mulder is buurtsportcoach (mensen met een beperking en 55+) en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) regisseur bij de gemeente Voorst.. De komende periode zal vooral ingevuld worden met twee JOGG werkgroepen die lokaal opgestart zijn: Voorst drinkt water en de Gezonde (sport)kantine, Verder houdt hij zich bezig met vakantie clinics voor 6 tot 13 jarigen, het aansturen van de realisatie van de beweegtuin nabij de Martinushof en het organiseren van de mountainbike kids-dag op Bussloo.

Moniek Tiemens is werkzaam als buurtsportcoach bij Zwembad de Schaeck zij houdt zich naast zwemles geven vooral bezig met ouderen en chronisch zieken. Hiervoor worden regelmatig activiteiten in en om het zwembad georganiseerd. Zij gaat actief opzoek naar meer mogelijkheden tot bewegen en ontmoeten. Samenwerken met diverse verenigingen en andere buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen maakt dit mogelijk. Een mooi voorbeeld hiervan is de Twellose Sportcarrousel.

Niek van Gurp is ook werkzaam als buurtsportcoach bij Zwembad de Schaeck. Hij is verantwoordelijk voor activiteiten voor de jeugd. Het meest prominente project is Swim2Play, het schoolzwemmen voor basisschool kinderen uit de gemeente Voorst. Hier doen ongeveer 1.600 kinderen aan mee en is een onderdeel wat bijdraagt aan de zwemveiligheid van kinderen maar ook aan het zwemplezier van de jeugd.

Martin Keen is buurtsportcoach van SV Twello. De doelgroepen waar hij zich voor inzet zijn de jeugd van 12 t/m 18 jaar en 55+. Voor de jeugd worden er o.a. clinics op school aangeboden in freerunning, basketbal en fitness. Voor de doelgroep 55+ worden de fitness en dynamic tennis afdelingen van SV Twello ingezet.

Binnen SV Voorwaarts, tevens een omni-vereniging, is Guido Ben Boubaker buurtsportcoach voor het organiseren en begeleiden van nieuwe initiatieven. De doelstelling voor Guido is om sportaanbod te creëren voor de doelgroepen 12 – 18 jaar en 45+. Enkele initiatieven die het afgelopen jaar succesvol hebben plaatsgevonden zijn de SV Voorwaarts Beachweek met ruim 1.100 deelnemers en Outdoor Gym, dit is inmiddels in het vaste beweegaanbod van SV Voorwaarts opgenomen.

Wilt u in contact komen met één van de buurtsportcoaches, over de activiteiten of hebt u andere vragen? Kijk op www.voorstactief.nl onder het kopje ‘info’ -> buurtsportcoaches.

Deze column, in het kader van Voorst Actief, krijgt maandelijks een plek in het Voorster Nieuws. Mocht u als aanbieder denken een leuke bijdrage hiervoor te hebben dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen via info@voorstactief.nl. Uiteraard kunt u hier ook terecht met al uw vragen over Voorst Actief.

Met sportieve groet,
Team Voorst Actief

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)