Even voorstellen: Ambassadeur Sport en Bewegen, Robert Horstink

Onze column in het Voorsternieuws:

Een knikje naar de ballenjongen. De bal stuiterend loop ik naar de achterlijn. Zweet op mijn voorhoofd, trek volledig dwangmatig en onbewust mijn rechter mouw omhoog, automatisch op precies de juiste afstand draai ik me om richting het net. Arm gestrekt naar voren met de bal op mijn hand. Kijk langs de bal naar de tegenstander en denk aan de videoanalyses en de bijbehorende instructies van mijn coach. Serveer ik geplaatst op hun zwakste schakel of gooi ik hem op en ga ik voor een zogenaamde ‘gouden of een ijzeren’? Nog één keer diep ademhalen en kies voor het laatste. De opgooi is goed genoeg voor een harde serve dus ik ga er vol voor. Linkerbeen. Rechter. Vol aanzetten om zo hoog mogelijk op te springen: pats!

De bal sla ik voor miljoenen kijkers op de Italiaanse zender RAI Sport vol onder het net door wat in mijn carrière van ruim 20 jaar enkel op trainen één keer eerder voorgekomen is. In plaats van uitgelachen te worden, valt er een stilte. Iedereen kijkt me vol ongeloof aan en mijn coach verlost me uit mijn lijden. Wissel en een dikke knuffel.
Die bewuste zondagavond sloeg ik mijn laatste sprongserve ooit… Bij het aanzetten van die opslag scheurde ik mijn kniepees. Tel daar 3 meniscus operaties en een groot gat in het kraakbeen bij op en je kunt je voorstellen dat hiervan op het hoogste niveau terugkeren op 34-jarige leeftijd een vrijwel kansloze missie is. En zo is ook gebleken: na een revalidatie periode van anderhalf jaar heb ik mijn schoenen in de wilgen moeten hangen. Einde topsport carrière.

foto Robert
Foto: Sjors Massar

Maatschappelijke carrière
Op 4-jarige leeftijd ben ik begonnen met volleyballen bij SV Voorwaarts om vervolgens via een aantal jaren bij Piet Zoomers Dynamo, 2 jaar België, 6 jaar Italië en uitstapjes van een jaar in Qatar en Turkije, weer terug te keren in Italië.

Hier raakte ik dus geblesseerd en begon mijn zoektocht naar een passende baan. Hierin kwam ik na een periode vol oriënterende gesprekken in contact met de beleidsadviseur sport van de gemeente Voorst, waar ik geboren en getogen ben. Door interne ontwikkelingen binnen de gemeente Voorst, nieuwe preventietaken en een  motie ‘Liever Sporten dan Swipen’ van de gemeenteraad kwam er ruimte vrij op het gebied van sport en bewegen en kon ik per 1 april aan de slag als ambassadeur. Ik houd me vooral bezig  met het verbinden van sport- en beweegaanbieders, scholen, gezondheidsinstellingen en onze inwoners.
Ik ben bij de gemeente Voorst verantwoordelijk voor het JOGG-regisseurschap (Jongeren Op Gezond Gewicht), het vormgeven van sporten voor mensen met een beperking en contactpersoon van het Jeugd Sport Fonds. Bovendien maak ik deel uit van het team van Voorst Actief en ben ik daarnaast actief binnen de jeugdopleiding van SV Dynamo in Apeldoorn. Vooral de jeugd tot 18 jaar kennis laten maken met sport en bewegen en enthousiasmeren voor een actieve en gezonde leefstijl is een mooie uitdaging. En daar ga ik voor! Via de mail ben ik bereikbaar op e-mailadres r.horstink@voorst.nl

Met sportieve groeten,
Robert Horstink
Ambassadeur Sport en Bewegen gemeente Voorst

Deze column, in het kader van Voorst Actief, krijgt maandelijks een plek in het Voorster Nieuws. Mocht u als aanbieder denken een leuke bijdrage hiervoor te hebben dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen via info@voorstactief.nl. Uiteraard kunt u hier ook  terecht met al uw vragen over Voorst Actief, hét digitale platform voor alle initiatieven en activiteiten op het gebied van sport en bewegen, cultuur en kunst en welzijn en recreatie in de gemeente Voorst. Het gebruik van www.voorstactief.nl is gratis, u hoeft slechts een account aan te vragen!

 

Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Latest posts by Voorst Actief (see all)