Ervaar het nieuwe fietsen tijdens de Vitaliteitsbeurs

Fietsen is heerlijk. De wind door je haar voelen. Op een wat killere dag trap je je warm. Maar helaas komt er voor veel mensen een eind aan deze fijne vorm van vervoer. Met het stijgen van de leeftijd wordt het moeilijke om onder alle omstandigheden je evenwicht te bewaren. Het drukke verkeer maakt het manouvreren op de fiets voor ouderen niet gemakkelijker. Helaas vertalen deze problemen in vaardigeheden zich  ook in ongevallen cijfers. Bij 40% van de fietsongevallen zijn ouderen van 60+ betrokken. Fietsers in de leeftijf van 75+ maken 12x meer kans op een fietsongeval! Cijfers om even bij stil te staan.

 

“De nieuwe driewielfietsen zijn grensverleggend en uiterst sportief”

 

De reden voor Mens en Welzijn om hier tijdens de eerste ‘Voorster Vitaliteitsbeurs’ aandacht aan te besteden. Op 30 oktober tussen 15.00 – 18.00 uur is het mogelijk om een proefrit te maken. De twee belangrijkste bouwers van Nederlandse driewielfiets zullen met hun demo fietsen aanwezig zijn. Zij hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan het ontwikkelen van fietsen, waarin stabiliteit, sportiviteit en comfort zijn samengebracht.

 

Een bekende gebruiker van de driewielfiets in Twello is dhr Aarnink. Drie jaar geleden is hij overgegaan naar een driewielfiets met electrische ondersteuning. In het begin is zo’n extra wiel even wennen geeft hij toe. Maar hij zou nu niets anders meer willen. Het fietsen gaat hem door de stabiele wegligging veel beter af dan het  lopen. Dagelijks overbrugt hij tientallen kilometers met zijn fiets. Het geeft een onbetaalbaar gevoel van vrijheid.

 

Kom het ook ervaren op de Voorster Vitaliteitsbeurs in Twello. Naast dit buitenkansje heeft Mens en Welzijn voor een uiteenlopend aanbod qua aanbieders gezorgd. Voor iedereen valt er wat te halen en in de meeste gevallen is het aanbod kosteloos. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Guus Kroes via g.kroes@mensenwelzijn.nl

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via