Cultureel programma Kunstkring Voorst

De Kunstkring Voorst heeft de komende tijd diverse culture activiteiten op het programma staan:

Expositie Lucia Pouw
Lucia Pouw is al jaren lid van de kunstkring en haar veelzijdige interesse in kunst laat zich duidelijk tonen in de diversiteit van het door haar gecreëerde en geëxposeerde werk, bestaande uit beelden, schilderijen en tekeningen.

Ter gelegenheid van haar 80ste verjaardag vindt op zaterdag 5 mei de opening plaats van deze expositie. U bent daarbij van harte welkom daarbij aanwezig te zijn.

Opening expositie:
Zaterdag 5 mei, 15.00 uur (inloop vanaf 14.00)

De expositie is daarna nog te bezichtigen tot en met
zondag  27 mei.

De entree is gratis, u bent van harte welkom.

Galerie ‘De Statenhoed’
Dorpsstraat 11a, Twello

Openingsuren: vrijdag van 14.00-18.00 uur,
zaterdag en zondag van 15.00-17.00 uur.


‘Zaterdag Muziekcafé’: Arianne de Vlieg & Wim Tibben
Zaterdag 5 mei
15.00 – 16.30 uur: Galerie ‘De Statenhoed’
Dorpsstraat 11a, Twello

Gratis entree

Het belooft een klassieke middag te worden op 5 mei, wanneer Arianne de Vlieg en Wim Tibben akoestisch klassiek gitaarspel ten gehore brengen in de galerie van de Kunstkring, aan de Dorpsstraat 11a in Twello.

Arianne speelt al vanaf haar 16e gitaar en heeft vele jaren les gehad. Nadat ze haar werkzame leven had afgesloten is ze gitaarles gaan volgen bij haar neef Wim Tibben, en spelen ze sindsdien ook soms als gitaarduo.

Wim Tibben heeft klassiek gitaar gestudeerd aan het conservatorium in Arnhem en is een bekend muziekleraar in de omgeving van Lochem en Ruurlo.

De galerie, aan de Dorpsstraat 11a, is geopend vanaf 14.00 uur, en vanaf 15.00 uur kunt u gratis genieten van dit optreden, een gift wordt op prijs gesteld.

Mocht u ook interesse hebben om een muziek optreden (zonder financiële vergoeding) bij de KunstKring te verzorgen, neem dan contact op per mail annemariemulder5@gmail.com of telefonisch op 0634035704.


Lezing ‘Caravaggio, schilder van emoties’


Michelangelo Merisi da Caravaggio
(‘Caravaggio’, 1571 – 1610) is de ultieme succès-de-scandale.

Een kunstenaar wiens smeulende, gepassioneerde, tumultueuze persoonlijke leven alleen wordt overschaduwd door zijn revolutionaire en adembenemende oeuvre.

Met zijn ongekende naturalisme en onfeilbare talent voor het weergeven van het spel van licht en donker heeft hij een revolutie ontketend in de Italiaanse kunst en de weg gebaand voor de zeventiende-eeuwse Italiaanse barok. Hij negeerde alle regels die kunstenaars uit de voorafgaande eeuwen hadden gevolgd en ontwikkelde in plaats daarvan een liefde voor realisme.

Zijn emotionele directheid was ongeëvenaard en zijn werk heeft dan ook onmiskenbare invloed gehad op kunstenaars als Rubens, Hals, Rembrandt, Vermeer, Velazquez en Bernini.

Michelangelo Merisi da Caravaggio, de schilder die de geschiedenis is ingegaan als de meester van het clair-obscur. Maar die uiteindelijk ook berucht was als rouwdouwer! Maar die als geen ander wist drama en pathetiek, de menselijke emoties, in zijn schilderijen vast te leggen. En juist die weergave van puur menselijke emoties – ongekend en schokkend voor zijn tijd – staat op deze speciale Caravaggio-middag centraal.

Opgewarmd? Dan bent u van harte welkom bij deze lezing over Caravaggio!.

Aanvang lezing: 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur)

Lezing ‘Caravaggio, schilder van emoties’
Zondag 13 mei
Aanvang lezing: 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Toegang: 3,00 p.p., leden & vrienden van de Kunstkring: gratis

Schrijverscafé Kunstkring Voorst
De 12 illustere schrijvers en dichters uit Voorst en ommelanden komen weer tezamen om u te voorzien van hun laatste gedachtespinsels en verhalen. U kunt dus weer van alles verwachten in het Schrijverscafé van:

Vrijdag 18 mei a.s. 16.00 – 18.00 uur (inloop vanaf 15.30)
Wees welkom, de toegang is gratis.

En al bent u zelf geen schrijver of dichter: ook als luisteraar bent u méér dan van harte welkom in dit leerzame, maar ook altijd weer vermakelijke etablissement!

 Vrijdag 18 mei
16.00 – 18.00 uur (inloop vanaf 15.30)
Café Galerie ‘De Statenhoed’
Toegang is gratis, een gift welkom

 Het Schrijverscafé Voorst is een open podium van schrijvers en dichters (in spe) waar niet alleen schrijvers en dichters welkom zijn, maar ook liefhebbers van verhalen en gedichten die enkel willen luisteren.

Het Schrijverscafé is er iedere 3e vrijdag van de maand.
De toegang is gratis, een gift altijd welkom!

volg ons

KunstKring Voorst

De KunstKring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello, is een centrum en platform voor beeldend kunstenaars en inwoners van de gemeente Voorst, waar kunst in haar breedste zin tot haar recht komt.
KunstKring Voorst
volg ons