Brandweer Twello zoekt vrijwilligers

BrandweerTwello

Post Twello valt onder de VNOG, de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland en is één van de 4 brandweerposten in de Gemeente Voorst. Er zijn ook posten in Voorst, Terwolde en Klarenbeek.
Het brandweerkorps Twello bestaat uit vrijwilligers.

De brandweer van Twello staat 24 uur per dag ter beschikking van de inwoners van de Gemeente Voorst. Vanwege natuurlijk verloop of vervroegd afscheid zijn er continue nieuwe vrijwilligers nodig. Als vrijwilliger bij het korps Twello moet je van een uitdaging houden. Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. De ene keer rij je naar een automatisch brandalarm bij een verzorgingshuis, de andere keer krijg je een verkeersongeval met slachtoffers! Je moet goed kunnen improviseren en beschikken over een dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheids-gevoel. Je kunt in actieve dienst blijven tot 60 jaar, mits je goedgekeurd wordt.

 

Vergoeding
Iedere brandweerman- of vrouw volgt de basisopleiding van ongeveer 1,5 jaar. Dit is allemaal op kosten van de brandweer. Daarnaast wordt er voor cursus-uren en uitruk-uren een vergoeding verstrekt. Er wordt bij aanstelling een medische keuring verricht. Deze wordt periodiek herhaald.

Mocht je interesse hebben om vrijwillige brandweerman of – vrouw te worden, dan kun je er meer over lezen op de site van de Brandweer.

Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Latest posts by Voorst Actief (see all)