Atelierroute in dorpskern Voorst

Onze maandelijkse column in het Voorster Nieuws:

In onze maandelijkse column in het Voorster Nieuws geeft Voorst Actief verenigingen, organisaties, initiatiefnemers, etc., de kans om zichzelf en/of haar aanbod te profileren. Deze maand vertelt Anita de Jong, Dorpscontactpersoon van het dorp Voorst, over de ‘atelierroute’ die daar binnenkort wordt opgezet.

Zaterdag 24 en zondag 25 september stellen een aantal kunstenaars en vormgevers in het dorp Voorst hun deuren voor iedereen open. Van 11.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom in de ateliers van de kunstenaars/vormgevers en laten zij u graag kennis maken met de ambachten en hun werk. In het dorp Voorst en het buitengebied zitten diverse professionele vormgevers en kunstenaars die veelal vanuit eigen atelier werken. Samen met een aantal van deze professionals heb ik als Dorpscontactpersoon een atelierroute opgezet. Door middel van dit initiatief hopen we zowel dorpsbewoners als de omgeving op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met deze kunstenaars en ambachtslieden en de kunst. Wij hopen op een grote belangstelling, ook vanuit de omgeving en toeristen zodat we een mooi evenement neer kunnen zetten. Er is zoveel meer te zien in Voorst dan de meesten van ons weten!

De te volgen route is prachtig en leidt u door het dorp Voorst en het buitengebied, langs zowel alledaagse en bijzondere plekken en mensen met een passie. Het gaat niet alleen om kunstenaars die schilderen of beeldhouwen maar ook om bijvoorbeeld fotografie, bronsgieten, keramiek, vilten, etc. Allen presenteren zij op eigen wijze met diverse technieken hun vormen van kunst. In totaal staan er 15 ateliers voor u open.

U kunt de flyer met routekaart en informatie binnenkort al downloaden via www.voorstactief.nl en op termijn een folder ophalen bij de diverse informatiepunten, op de campings en bij de deelnemende kunstenaars.

Graag tot ziens in Voorst!

Anita de Jong
Dorpscontactpersoon Voorst

Deze column, in het kader van Voorst Actief, krijgt maandelijks een plek in het Voorster Nieuws. Mocht u als aanbieder denken een leuke bijdrage hiervoor te hebben dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen via info@voorstactief.nl.  Uiteraard kunt u hier ook terecht met al uw vragen over Voorst Actief, hét digitale platform voor alle initiatieven en activiteiten op het gebied van sport en bewegen, cultuur en kunst en welzijn en recreatie in de gemeente Voorst. Het gebruik van www.voorstactief.nl is gratis, u hoeft slechts een account aan te vragen!

Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Latest posts by Voorst Actief (see all)