Angst en onzekerheid bij kinderen: hoe pak je dat aan?

Wat zijn de gevolgen van overmatige angst voor kinderen?
Het kind kan boos, agressief of gefrustreerd worden wat zich dan vaak uit in de veilige omgeving van thuis. Ook kan een kind juist stil en verdrietig worden, zich schamen of zich schuldig voelen. De angst beïnvloedt ook het gedrag. Het kind kan zich gaan vastklampen maar kan zich ook extra dapper voor gaan doen of zich stoer gaan gedragen.
Thuis zijn de gevolgen van angst anders dan op school. Thuis is het in principe veilig maar sommige angsten kunnen zo ernstig zijn dat ze thuis ook van invloed zijn en bijvoorbeeld slaapstoornissen geven. Op school kan een kind sociale angst vertonen. Ook faalangst kan voor een kind een probleem worden. Faalangst is positief als die ervoor zorgt dat er een betere prestatie wordt geleverd. De gezonde spanning voor een toets. Negatieve angst daarentegen beïnvloedt de prestatie negatief.

Wat zijn de gevolgen voor de omgeving?
In de veilige omgeving van thuis kan een kind heel anders gaan reageren, het kind kan ouders verwijten maken, ruzie zoeken en zich op broertjes en zusjes afreageren. Op school kan zich angst vooral uiten in teruggetrokkenheid.

Wat is hieraan te doen?
Een weerbaarheidstraining van 6 lessen o.l.v. Rolf Tijssen die met maximaal 6 kinderen aan de gang gaat met mentale en vooral fysieke trainingsvormen die laten voelen wat zij kunnen. We starten met 2 groepen. De eerste les start op dinsdag 24 januari en donderdag 26 januari van 17.30-18.30 uur. De trainingen worden gegeven op locatie Klokkenkampsweg 25, Twello. Leeftijd vanaf 7 jaar. De cursus kost €.70,- incl. het boek “het leven op de trampoline” geschreven door Rolf Tijssen. Voor opgave bel 0623618807 of via www.tijssenweerbaarheid.nl.  Kleine groepjes dus schrijf snel in!

 

Tekst foto: positief afreageren maakt het hoofd leeg bij kinderen

Rolf Tijssen
Like

Rolf Tijssen

Weerbaarheid
Je sterk maken, betekent jezelf ontwikkelen.
Rolf Tijssen
Like