Whats App buurtpreventie

Het aantal WhatsApp buurtpreventiegroepen in de gemeente Voorst is de laatste maanden hard gegroeid. Steeds meer inwoners helpen mee om de eigen omgeving veilig te houden. WhatsApp buurtpreventie heeft bij verschillende gemeenten, waaronder Tilburg en Ede, al bewezen dat de criminaliteit afnam met 50%. Herkenbaarheid, het laten zien dat een buurt een WhatsApp buurtpreventiegroep heeft, is een grote succesfactor in het terugbrengen van deze criminaliteit. De gemeente heeft besloten om de gebruikers van WhatsApp buurtpreventie kosteloos te voorzien van stickers. Zo wordt de herkenbaarheid vergroot en het veiligheidsgevoel verbeterd. Deze sticker kun je op een zichtbare plek plakken. Denk aan het raam bij je voordeur, je brievenbus of op een andere geschikte plek. Let er wel op dat de stickers alleen op eigen bezittingen geplakt mogen worden en niet in de openbare ruimte.

De stickers kun je ophalen in het gemeentehuis. Een lid of de beheerder van de WhatsApp-groep mag de stickers voor alle leden van de WhatsApp-groep meenemen. Je kunt twee stickers per huishouden ophalen. Bij het afhalen vragen wij je om een formulier in te vullen met gegevens van de WhatsApp-groep. Op deze manier krijgt de gemeente een actueel beeld van de actieve groepen in onze gemeente.

Vragen? Neem dan contact op met Luuk Lucas (adviseur openbare orde en veiligheid) van de gemeente Voorst via tel. 0571 – 27 93 24.

Bas van den Hoogen

Coördinator Maatschappelijke Initiatieven
Gemeente Voorst
Bas van den Hoogen

Latest posts by Bas van den Hoogen (see all)