De gemeente Voorst faciliteert en stimuleert deelname aan activiteiten en sociale ontmoeting middels de inzet van dorpscontactpersonen (DCP) in 6 kernen. Deze personen zetten zich gezamenlijk in om voldoende toegankelijk aanbod te creëren en sociale ontmoeting te bevorderen.

Dit gebeurt zoveel mogelijk in samenwerking met lokale organisaties en inspelend op vragen en initiatieven van burgers. Iedere DCP richt zich daarbij specifiek op een bepaalde kern. Door in de kernen DCP in te zetten wordt een bijdrage geleverd  aan het gezondheids- en Wmo beleid van de gemeente Voorst.

Beide functies zorgen voor extra aandacht, sociale ontmoeting en beweging. Dit draagt bij aan een goede conditie en zelfredzaamheid en zorgt er voor dat in de kernen een combinatie wordt gelegd tussen sociale ontmoeting en bewegen.

Wilt u meer informatie over de dorpscontactpersonen in de gemeente Voorst? Neem dan contact op met Bas van den Hoogen, Coördinator Maatschappelijke initiatieven, via e-mailadres b.vandenhoogen@voorst.nl of via telefoonnummer 0571-279911.

Anita Huisman

Anita Huisman

Dorpscontactpersoon Posterenks Belang
Gé Lenselink

Gé Lenselink

Dorpscontactpersoon Belangenvereniging Wilp
Roy Zweverink

Roy Zweverink

Dorpscontactpersoon Klarenbeeks Belang
Martine Schulte

Martine Schulte

Dorpscontactpersoon Voorster Belang
Marilou Pelgrim

Marilou Pelgrim

Dorpscontactpersoon Klarenbeeks Belang

Lucia Kiesbrink-Lubberts

Lucia Kiesbrink-Lubberts

Dorpscontactpersoon Terwolde