Start nieuw seizoen Fanfare Voorst

VOORST- Na een zomerse stop begint volgende week het nieuwe muzikale seizoen bij het Fanfare Korps Voorst. Een goede reden om lid te zijn van het Fanfare Korps Voorst? Volgens onderzoeken is muziek maken gezond! Wetenschappers van de Universiteit van Londen ontdekten dat je humeur en welzijn met maar liefst 21 procent toenemen als je per week twintig minuten naar livemuziek luistert. Tijdens een repetitie van het Fanfare Orkest kan je wel twee uur van livemuziek genieten!

Nieuwe muzikanten van harte welkom!
Het Fanfare Orkest staat onder leiding van Alfred Willering en is tijdens de laatste deelname aan het MBGF concours gepromoveerd naar de 3e divisie. Het orkest gaat bij concerten gekleed in nette zwarte kleding. Er wordt gerepeteerd door het Fanfare Orkest op de dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur in het Dorpshuis van Voorst.
Ben je een enthousiaste muzikant? Neem gerust eens een kijkje tijdens een repetitie. Ervaren, herintreder of op zoek naar een 2e of 3e orkest? Je bent altijd van harte welkom! In iedere sectie kan het korps nieuwe muzikanten gebruiken. Heb je geen instrument tot je beschikking, dan regelen zij er één voor jou.
Op de lessenaar staan muziekstukken uit verschillende genres en op de agenda diverse leuke veelzijdige concerten.

In het najaar staat er behalve het Pepernotenconcert op 24 november -georganiseerd door de jeugdleden- het traditionele Kerstconcert op de kalender waar de leden van het korps bijzondere composities laten horen. In het nieuwe jaar het Voorjaarsconcert, het KOV koffieconcert en het Koepel Concert; een gemeentelijk concert met alle muziekverenigingen uit de gemeente Voorst met een speciale creatieve en muzikale invulling waarmee het Fanfare Korps, Voorst en zichzelf laat zien en horen!
Op 4 en 5 juli 2020 zal het eerste lustrum van het Beekzicht Concert in samenwerking met Landgoed Beekzicht plaatsvinden. Ter ere van 75 jaar Bevrijding Voorst laat de Voorster muziekvereniging op de zaterdagavond speciale muzikale gasten naar Voorst toekomen waarbij veteranen en alle inwoners uit Voorst en omgeving worden uitgenodigd voor dit bijzondere eenmalige concert.

Muziek maken is leuk en leerzaam
Het leren bespelen van een muziekinstrument is naast dat het een leuke hobby is, ook een goede bevordering van de motoriek en de cognitieve functies. Kinderen die al jong een instrument leren spelen blijken later een beter taalgevoel en betere bewegingsfuncties te hebben. Daarbij wordt het empathisch vermogen beter ontwikkeld.
Bij het Fanfare Korps Voorst staat muziek centraal en worden individuele leden gestimuleerd om de muzikale talenten maximaal te ontwikkelen bijvoorbeeld door het organiseren van workshops. Daarnaast is er ook ruimte voor veel andere leuke dingen zoals bijvoorbeeld de gezellige jaarlijkse barbecue.

Nieuwe muzikanten die voor het eerst beginnen met muziek maken krijgen les van koperdocent Liesbeth Vernout of saxofoondocent Jenita Veurink. Wil je liever slagwerk bespelen? Ook daarin kunnen wij muziekles geven.
Samen muziek maken leer je in het Opstap Orkest. Na een klein aantal lessen kan je al meespelen! Daarna volgt het Da Capo Orkest onder leiding van Liesbeth Vernout. Ondertussen studeer je voor je muziekexamens. Heb je het gewenste niveau dan stroom je door naar het Fanfare Orkest.
Het Fanfare Korps Voorst is een gezellige en ambitieuze muziekvereniging. De muziekvereniging viert volgend jaar haar 115e verjaardag en bestaat uit een Opstap Orkest, opleidingsorkest Da Capo en het Fanfare Orkest. Daarnaast zijn er twee blaaskapellen: De Spekboeren en Slanina-Cesta Musikanten. Er worden concerten en optredens gegeven op diverse locaties. Daarnaast verzorgt het Fanfare Korps Voorst muzieklessen met gediplomeerde docenten aan jeugd en volwassenen en wordt er muziekeducatie op scholen gegeven.

Gratis proefles
Wil je graag ontdekken waar jouw muzikale passie tot uiting kan komen neem dan gerust een kijkje tijdens de repetitie van het Da Capo of het Fanfare Orkest. Zij vinden het altijd gezellig als je komt luisteren of mee komt spelen. Of geef je als toekomstig muzikant op voor een gratis proefles gegeven door één van de gediplomeerde docenten. Je kan meteen starten met muziek maken! De lessen zijn ook leuk om samen met een vriendje en/of vriendinnetje te doen!

Check de social media en www.FanfareKorpsVoorst.nl voor foto’s en meer informatie.
Of mail naar Info@FanfareKorpsVoorst.nl

Voorst daar zit muziek in! ♫♫♫

Fanfare Korps Voorst
like ons
Laatste berichten van Fanfare Korps Voorst (alles zien)