SCHRIJVERSCAFÉ met knipoog naar boekenweek thema ‘DE MOEDER DE VROUW’

SCHRIJVERSCAFÉ MET KNIPOOG NAAR DE MOEDER DE VROUW….

TWELLO – In het schrijverscafé van de Kunstkring in Twello lezen schrijvers vanaf 16.00 uur hun verhalen voor aan publiek en elkaar. Dit keer haken ze aan bij het thema van de boekenweek. Elke 3e vrijdag van de maand is iedereen welkom in het vrij toegankelijke, gezellige café van galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11 A in Twello.

Deze keer zal Lis van der Geer, oud-docente Nederlands en Culturele kunstzinnige vorming, gastvrouw en medeorganisator bij de Kunstkring, het onderwerp introduceren. Als werkende moeder kwam ze jarenlang niet echt toe aan dingen voor zichzelf. Als vrouw had ze ook haar dromen. Inmiddels is ze oma, maakt ze kunst, fotografeert ze

Kunstkring

Lis leest voor uit eigen werk

en schrijft. Aan de hand van het alledaagse bestaan schetst zij u wat het thema voor haar betekent.

PERSPECTIEVEN

Toch kent het thema meerdere, maar zeker twee verschillende perspectieven: dat van de moeder, maar ook dat van het kind, wat op een bepaalde manier naar zijn moeder kijkt. En een derde visie op dit onderwerp is, dat niet elke vrouw per se altijd een moeder is kan of wil zijn. Ook daar is in een rap veranderende wereld flink wat voor te zeggen.

Dus aangezien iedereen ooit een moeder had of heeft, zijn er talloze verhalen te vertellen over stoere moeders, sturende moeders, eenzame moeders, slordige moeders, dwingende moeders als bruggenbouwers en als kapiteins. Laten we eerlijk zijn…zonder (de moeder) de vrouw zou het leven immers niet eens mogelijk zijn. Al deze zienswijzen leveren een schat aan verhalen over moeders op: van  de Medea via de oermoeder tot de moderne hard werkende, multitasking vrouw van vandaag. Kortom…Vrouwen die heel veel inspiratie bieden en mooie verhalen opleveren.

Vrijdag 15 maart
Toegang is gratis, een gift is welkom
Inloop 15.30 uur,  start 16.00 – 18.00 uur
Café Galerie ‘De Statenhoed’ Dorpsstraat 11a, Twello.

 

Meer informatie via info@kunstkringvoorst.nl of
www.kunstkringvoorst.nl

 

KunstKring Voorst
volg ons