‘Schilderen in de traditie van de Oude Meesters’ start 22 september

Zaterdag 22 september, 15.00 uur
Ateliers Galerie ‘De Statenhoed’, Kunstkring Voorst
Dorpsstraat 11a, Twello

Schilderen ontspant en maakt vrij. Schilderen spoort je creatieve denken aan. En creatieve mensen zijn op de lange termijn flexibeler, denken meer oplossingsgericht en zijn in staat buiten bestaande kaders te kijken, zo blijkt uit onderzoek.

Na het succes van voorgaande jaren biedt Kunstkring Voorst opnieuw de cursus ‘Schilderen in de traditie van de oude meesters’ aan. De locatie: Dorpsstraat 11a in Twello.

Schilderscursus en méér
“Deze cursus gaat niet alleen over schilderstechnieken, zoals zoveel cursussen”, aldus cursusbegeleider en docent Peter van der Woude. “Maar ook over de historie erachter. Hoe zijn de verschillende schildersstijlen ontstaan? Welke ontwikkelingen kun je er in ontdekken? Welke stijlen en technieken gebruikten kunstenaars in het verleden? En welke gebruiken ze nu? Het is dus meer dan een cursus schilderen en richt zich expliciet ook op het stukje kunstgeschiedenis erachter.”

Zo wordt in deze cursus iedere schilderles onderbroken voor een mini-college over de achtergronden van de schilderkunst.  Aldus komen, naast het leren schilderen in de traditionele olieverftechnieken, onder meer de technieken van Rembrandt, Caravaggio, Velasquez, John Singer Sargent, William Turner en surrealisten zoals Salvador Dali ter sprake. Maar ook aan hedendaagse kunstenaars wordt in de cursus aandacht besteedt: Herman Tulp, Evert Thielen, Henk Helmantel, Michael Hiep, Walter Elst, Tjalf Sparnaay. In de resterende 2 à 2,5 uur gaan deelnemers zelf aan de slag met penseel, olieverf en doek onder leiding van een ervaren kunstenaar.

Introductieles
De cursus start met een introductie bijeenkomst op zaterdagmiddag 22 september a.s. om de smaak van de lessen te pakken te krijgen.

Deze bijeenkomst is gratis en voor iedereen toegankelijk. Pas daarna besluit u of u de cursus wilt gaan volgen.

Na afloop van de cursus bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een vervolggroep, die onder begeleiding van dezelfde docent om de twee weken op de zaterdagmiddag bij elkaar komt.

Aanmelding
Zowel de introductie bijeenkomst als de lessen vinden plaats in het atelier van Galerie ‘De Statenhoed’ van Kunstkring Voorst, Dorpsstraat 11a in Twello.

Cursusdeelnemers dienen zich uiterlijk 3 oktober te hebben aangemeld. De cursus zelf start op 6 oktober en bestaat uit 10 wekelijkse lessen van 2,5 á 3 uur op de zaterdagochtend.  Per cursus is ruimte voor maximaal 6 deelnemers.

Voor  informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Peter van der Woude,
pvdwoude@cfwebforge.com, tel. 06 538 702 45.

Voor meer cursusinformatie, lestijden en data kunt u terecht op www.cfwebforge.com/cursus.
Vanaf 2016 maakt deze cursus onderdeel uit van het programma van de Kunstkring Voorst in Twello (www.kunstkringvoorst.nl)

volg ons

KunstKring Voorst

De KunstKring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello, is een centrum en platform voor beeldend kunstenaars en inwoners van de gemeente Voorst, waar kunst in haar breedste zin tot haar recht komt.
KunstKring Voorst
volg ons