Kerstconcert La Soranza

8 december 15:00 uur | Sint Martinuskerk Bussloo |  € 15 / € 17,50

Dit najaar startte Stichting Sint Martinuskerk Bussloo, in samenwerking met In Goede Handen Management, met een nieuwe concertserie in de St. Martinuskerk te Bussloo.

Op zaterdag 8 december om 15:00 uur geeft Barokensemble La Soranza een vroeg Kerstconcert.

”Alle mijnen troost, mijn toeverlaat, is Marie Soon”
In bijna de gehele 17e eeuw bestond de traditie om cantiones natalitiae (letterlijk ‘geboortegezangen’) onder het ‘kindjewiegen’ te zingen. Deze Latijnse of Nederlandse kerstliederen, eenvoudig en eenstemmig van oorsprong, werden uitgebreid met instrumentale terugkerende refreinen en afwisselende gedeelten voor soli en koor.
La Soranza brengt een afwisselend Kerstprogramma met vocale en instrumentale muziek van o.a. Praetorius, Messaus, Mayer, en Vierdanck.

Barokensemble La Soranza

Ensemble La Soranza is opgericht door vijf musici vanuit gemeenschappelijk enthousiasme en passie voor de barokmuziek. Het ensemble streeft er naar om het repertoire authentiek uit te voeren. Zij beschikken hiervoor over (kopieën van) oude instrumenten, de bezetting is klavecimbel, cello, twee blokfluiten en zang.

De naam La Soranza verwijst naar een paleis uit de 14e eeuw van de familie Soranzo, aan de kade van een kanaal in Venetië. Deze waarschijnlijk zeer muzikale familie organiseerde hier regelmatig concerten. Componist Marini heeft enkele van zijn werken, volgens een oude traditie van hommage aan de vrouwelijke tak van deze familie, betiteld als “La Soranza”.

In lijn met deze traditie brengt barokensemble La Soranza regelmatig (delen van) haar repertoire ten gehore.

Toegang: Voorverkoop € 15,- | Kerk € 17,50 | Studenten/CJP € 10,- | Kinderen gratis
Kaarten bestellen op: www.sint-martinuskerk-bussloo.org

Laatste berichten van Organisator Jurgen van der Ent (alles zien)