GALERIE ‘DE STATENHOED’, VRIJDAG 10 MEI, Opening door Jan en Sanne Terlouw EXPOSITIE ‘HET LAND VOORBIJ’

Op vrijdag 10 mei openen Jan en Sanne Terlouw in Galerie ‘De Statenhoed’ in Twello een expositie over de Wadden, met werk van vier gerenomeerde noordelijke kunstenaars: Nynke Venema, Corina Blom, Karin van Berne en Johan van der Dong.

Jan en Sanne Terlouw zien beide het belang in van een goede natuur voor Nederland alswel voor Europa. “Een grote biodiversiteit is nodig om dit deel van de wereld gezond te houden. En ons Waddengebied maakt daar een onmiskenbaar deel van uit.”

Al eeuwenlang leggen kunstenaars de waddenlandschappen en zeegezichten vast. Zij zien door hun ogen de veranderingen die plaatsvinden en die juist voor dit kwetsbare gebied zo kenmerkend en bepalend zijn.

De titel van deze expositie, ‘Het Land Voorbij’, geeft dan ook aan dat we zuinig op dit hele kleine stukje aarde moeten zijn, omdat zij van ieder mens, plant en dier is. Juist in dat bredere perspectief treffen de sprekers en kunstenaars elkaar.

Juist vanuit de politiek, de wetenschap en de kunst moeten we klaar staan om een manifest te vormen als een teken van een nieuwe tijd, een tijd waarin de mens de natuur weer centraal stelt en de werkelijke schoonheid van wat is leert zien.

Op vrijdag 10 mei, 15.00 uur, wordt deze bijzondere expositie geopend door Jan en Sanne Terlouw.
Galerie ‘De Statenhoed’, Kunstkring Voorst, Dorpsstraat 11a, Twello

U bent van harte welkom.

Daarna is de expositie nog te zien t/m 2 juni.

Expositie ‘Het Land Voorbij’, 10 mei t/m 2 juni
Galerie ‘De Statenhoed’, Kunstkring Voorst
Dorpsstraat 11a, Twello

Reguliere openingstijden: vr. 15.00 – 18.00,
za. en zo. 14.00 – 17.00 uur
(bezichtiging buiten openingstijden op afspraak mogelijk)

Meer info: www.kunstkringvoorst.nl of www.facebook.com/KunstkringVoorst

volg ons

KunstKring Voorst

De KunstKring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello, is een centrum en platform voor beeldend kunstenaars en inwoners van de gemeente Voorst, waar kunst in haar breedste zin tot haar recht komt.
KunstKring Voorst
volg ons