Galerie ‘De Statenhoed’: LEZINGENCYCLUS muziekgeschiedenis: Robert Schumann en Clara Wieck

ZONDAG 9 FEBRUARI
14.00 – 15.30 uur
LEZINGENCYCLUS muziekgeschiedenis: Robert Schumann en Clara Wieck

Op zondag 9 februari a.s. wordt bij de Kunstkring een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de lezingencyclus Muziekgeschiedenis. Dit keer over Robert Schumann en Clara Wieck.

Robert Schumann en zijn vrouw Clara Wieck waren beide componist en pianist.

Clara wordt gezien als een één van de meest getalenteerde componisten-pianisten van de Romantiek. Al op vroege leeftijd werd zij door haar vader geïntroduceerd in piano- en vioolles, zingen, muziektheorie en compositieleer. Op haar 13e was ze één van de eerste die muziekstukken uit het hoofd opvoerde, iets wat nu de standaard is voor de meeste professionele pianisten.

Ze ontmoette Robert Schumann toen ze 8 jaar oud was en hun vriendschap groeide uiteindelijk uit tot een huwelijk. Hoewel ze beide componeerden en zelfs gezamenlijke muziekstukken maakten, waren haar composities in die tijd toch populairder dan de zijne.

Vanmiddag neemt musicologe en componiste Gerda Demey u mee in het leven van deze twee bijzondere muzikanten. Bovendien worden ook nu weer live muziekfragmenten ten gehore gebracht door Ed Krijgsveld en leert u in deze serie gericht naar muziek te luisteren.

Zondag 9 februari
Lezingencyclus Muziekgeschiedenis
Robert Schumann en Clara Wieck

Galerie ‘De Statenhoed’, Kunstkring Voorst
Dorpsstraat 11a, Twello

Aanvang lezing: 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Leden en vrienden van de Kunstkring: gratis,
niet-leden: 5,00 p.p. entree.
Presentatie: Gerda Demey

volg ons

KunstKring Voorst

De KunstKring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello, is een centrum en platform voor beeldend kunstenaars en inwoners van de gemeente Voorst, waar kunst in haar breedste zin tot haar recht komt.
KunstKring Voorst
volg ons