Expositie ‘Voorst, 200 jaar’

Expositie ‘Voorst, 200 jaar’

Officiële opening: Zaterdag 27 oktober 2018
Galerie ‘De Statenhoed’, Dorpsstraat 11a, Twello

Als inwoner van Voorst kent u ongetwijfeld de mooie plekjes binnen onze gemeente. Misschien hebt u stiekem wel eens gedacht om dat mooie bruggetje, die authentieke boerderij of die bijzondere boom op doek op de gevoelige plaat vast te leggen. Welnu, een aantal inwoners van de gemeente Voorst heeft de daad bij het woord gevoegd.

Vanaf zaterdag 27 oktober a.s. kunt u daarvan het resultaat komen bezichtigen in de expositie ‘Voorst, 200 jaar’, in galerie ‘De Statenhoed’ van de Kunstkring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello.

Juist in het kader van het tweehonderd jarige bestaan van de gemeente Voorst heeft de Kunstkring Voorst haar galerie ter beschikking gesteld aan de inwoners van Voorst om hun werk te exposeren. En het resultaat is er naar!

Naast lokaal werk van de reguliere kunstenaars omvat de expositie werk van diverse andere personen en kunstenaars uit de gemeente Voorst. Plekjes en portretten van personen die u tijdens uw rondgang door deze expositie ongetwijfeld zult herkennen.

“Het aanbod uit de gemeente is zonder meer divers”, aldus Martin Sminia, medeorganisator van deze expositie. “Beeldhouwwerken, schilderijen, foto’s, drie dimensionale weefobjecten (een unicum voor de Kunstkring!). En zelfs beeldmateriaal van het symfonisch gedicht ‘Tussen Veluwe en IJssel’, gecomponeerd door Alfred Willeringde, dirigent van Fanfare Korps Voorst. Een compositie geheel geïnspireerd op de talrijke monumenten in de gemeente Voorst.”

Slot Nijenbeek, landgoed ‘De Pol’, ‘Huize Kerkzicht’, ‘Ruimzicht’, ‘hof te Gietel’, ‘de Bremte’ en nog veel meer monumentale plekken zijn in deze muzikale compositie samengesmolten. U kunt dit allemaal komen bezichtigen en beluisteren.

Officiële opening

De opening van deze bijzondere expositie, zaterdag 27 oktober a.s., 15.00 uur, zal verricht worden door Jos Penninx, burgemeester van de gemeente Voorst. Daarna is de expositie nog te bezichtigen t/m zondag 25 november.

U bent allen van harte welkom!

Zaterdag 27 oktober 2018, 15.00 uur
Galerie ‘De Statenhoed’
Dorpsstraat 11a, Twello

Reguliere openingstijden: vrijdag van 15.00-18.00 uur,
zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur.

volg ons

KunstKring Voorst

De KunstKring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello, is een centrum en platform voor beeldend kunstenaars en inwoners van de gemeente Voorst, waar kunst in haar breedste zin tot haar recht komt.
KunstKring Voorst
volg ons