Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

ZONDAGSE ZENTANGLE WORKSHOP

10 februari @ 14:30 - 16:30

Zondagse Zentangle workshop bij Kunstkring

TWELLO – Op zondag 10 februari geeft Miriam Gadovnik van 14.30 uur tot ca. 16.30 een creatieve workshop Zentangle. Dit doet zij in het atelier van de Kunstkring aan de Dorpsstraat 11 A in Twello. Op een ontspannen en creatieve manier ‘doedelt’ de deelnemer in zwart-wit een kunstwerk in elkaar. Inloop is om 14.00 uur. In de introductie vooraf leert u hoe Zentangling in zijn werk gaat.

OPBOUW

In de workshop worden de stappen opgebouwd om uiteindelijk tot een georganiseerd geheel te komen. De middag in totaal duurt anderhalf tot twee uur. Zentangle (niet voor niets begint het woord met ZEN) is een meditatieve kunstvorm. Het zentanglen is bedacht door twee Amerikanen, Rick Roberts en Maria Thomas. Rick was al jaren een boeddhistische monnik en Maria grafisch ontwerpster van lettertypes. Deze twee bijzondere mensen ontmoetten elkaar en werden verliefd. Hun inmiddels gecertificeerde methode is inmiddels wereldwijd ingezet.
‘Zen-tangling’ is een soort ‘doedelen’, oorspronkelijk op papieren tegeltjes van 8 x 8 cm volgens min of meer vaste patronen. Het is pure ontspanning en als u het laatste streepje op papier hebt gezet, is het eindresultaat door de eenvoudige kleurstelling in zwart/wit, verrassend.

HINKE DE JONG

Veel van deze patronen kunnen later weer tot een veel groter kunstwerk verwerkt worden. Hier was de voorganger van Miriam, de helaas ons te vroeg ontvallen wiskundige Hinke de Jong, een kei in. Miriam probeert Hinkes werk te eren met deze mooie workshop.
Kosten: kost € 8,00 p.p.
Opgave vooraf is verplicht i.v.m. beperkte plek via Miriam Gadovnik: 06 30350390.

KunstKring Voorst
volg ons

KunstKring Voorst

De KunstKring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello, is een centrum en platform voor beeldend kunstenaars en inwoners van de gemeente Voorst, waar kunst in haar breedste zin tot haar recht komt.
KunstKring Voorst
volg ons

Gegevens

Datum:
10 februari
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Kunstkring Voorst
Dorpsstraat 11a
Twello, 7391 DC Nederland
+ Google Maps
Website:
www.kunstkringvoorst.nl