Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Roos Radeloos – Een kijkje in het leven van een jonge mantelzorger

11 november 2019 @ 15:00 - 16:30

Gratis

Twee theatermakers, Fulco de Deken en Evi Zaalberg, hebben met input van jonge mantelzorgers uit Apeldoorn het script geschreven. Zij zijn tevens de acteurs die het stuk spelen. Roos Radeloos is een indrukwekkende vertolking van het alledaagse leven van een jonge mantelzorger.

Roos is een veertienjarige puber die gewoon naar school gaat, een mobiele telefoon heeft en net als alle andere veertienjarigen wel eens onzeker en rebels is. Wat bijna niemand op school weet is dat Roos thuis een zieke vader heeft waar ze voor zorgt. Bovendien maakt Roos zich veel zorgen over haar vader én haar eigen toekomst. Is er iemand die haar ziet? Durft ze om hulp te vragen?

De voorstelling “Roos Radeloos” wil leerlingen, leerkrachten en medewerkers van scholen meer inzicht geven in het leven van een jonge mantelzorger. Waar lopen jonge mantelzorgers tegenaan? Hoe komt het dat een klasgenoot vaak afspraken afzegt, geen tijd heeft? Waarom is zij zo teruggetrokken of vraagt hij zoveel aandacht? Hoe ondersteun je als leerkracht de jonge mantelzorger? Wat doe je en wat laat je? Hoe kun je je vriend of vriendin helpen als hij het thuis soms lastig heeft door de mantelzorgsituatie? Roos Radeloos is onderdeel van de campagne “Heb oog en oor voor jonge mantelzorgers”. De Kap probeert hiermee zoveel mogelijk scholen en organisaties die met kinderen werken, te bereiken. Aan de voorstellingen zijn gastlessen gekoppeld waarin het thema verder uitgediept wordt. De jonge mantelzorger herkennen en er aandacht voor hebben is het doel van deze voorstelling. Niet betuttelen of belerend zijn. Maar kijken én echt luisteren naar elkaar is wat we willen bereiken.

De voorstelling is geschreven door twee theatermakers, Fulco de Deken en Evi Zaalberg in opdracht van de Kap en met financiële steun van Rotaryclub Apeldoorn en VGZ. Bij het ontwikkelproces is de input van jonge mantelzorgers uit Apeldoorn gebruikt om de voorstelling zo realistisch mogelijk te maken.

Er is plaats voor maximaal 60 personen. U bent van harte welkom! Het is fijn als u zich vóór 5 november 2019 aanmeldt bij a.reimert@mensenwelzijn.nl. 

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Annet Reimert 0571-287752.

 

Bekijk hier de hele poster van Roos-Radeloos

Volg mij via

Guus Kroes (Buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst)

Buurtsportcoach at Mens en Welzijn Voorst
De buurtsportcoach van Mens en Welzijn is de verbinder tussen zorg, welzijn en sport/bewegen in de gemeente Voorst.
Guus Kroes (Buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via

Latest posts by Guus Kroes (Buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst) (see all)

Gegevens

Datum:
11 november 2019
Tijd:
15:00 - 16:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Mens en Welzijn Voorst
Telefoon:
0571-279090
Website:
www.mensenwelzijn.nl

Locatie

Gebouw Irene
Dorpstraat 6A
Twello , 7391DD Nederland
+ Google Maps