Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Rebels schrijverscafé Kunstkring Voorst in bibliotheek Twello

12 maart @ 20:00 - 22:00

DONDERDAG 12 MAART
EXTRA SCHRIJVERSCAFÉ
‘Rebels schrijverscafé Kunstkring Voorst in bibliotheek Twello’

Openbare Bibliotheek Twello
Marktplein 11
7391 DH Twello

Het Schrijverscafé van de Kunstkring Voorst is er helemaal klaar mee! Daarom grijpen de schrijvers het boekenweekthema Rebellen en Dwarsdenkers met vele handen aan. Het is de aanleiding om een serie verhalen uit eigen werk voor publiek voor te lezen.

Tegen de stroom in roeien is geen sinecure en het loopt ook niet altijd goed af voor de rebelse held. Een gegeven dat maar al te vaak door de geschiedenis is bewezen. Het afgelopen jaar met vele protesten en demonstraties toont aan dat de burger het gerommel in de marge en amateurisme niet langer accepteert. Al jaren hebben we te maken met een terugtrekkende en falende overheid, een afbrokkelend sociaal systeem, frauderende witte boorden, achterhaalde computersystemen en een welig tierende criminaliteit. Waar dit allemaal toe leidt is onzekerheid en onveiligheid en dus reactie. Want hierdoor ervaren we steeds meer opstandigheid.

Zo ook in het Schrijverscafé van Kunstkring Voorst. Dat wil, hoe groot of klein dan ook, een tegengeluid laten horen.

De schrijvers reageren op hun omgeving of groter wereldleed en laten hun innerlijke rebel spreken. Een hele tijd al zien we immers het ene na het andere protest oplaaien. Nederlanders pikken het niet meer: afbraak van het onderwijs, de zorg, de politie en hulpverlening. Instituten die het welzijn van burgers enigszins garandeerden, gaan naar de knoppen. Boeren worden gek van de onduidelijke wetgeving. Het milieu heeft zwaar te lijden. Wereldwijd hebben we ook steeds meer met bullebakken en tirannen te maken, die toch weer een kans hebben gezien de macht te grijpen en kennelijk ongestraft hun gang gaan. Maar ook ontmaskeren rebelse klokkenluiders in de westerse wereld de bullebakken die zich vergrijpen aan kinderen of (jonge) vrouwen.

Helaas staan de beste stuurlui te vaak aan wal. Welke rebel schuilt er eigenlijk in onszelf? Ben je ook een held als je een rebel bent? In de literatuur gingen vele schrijvers ons voor: rebelse personages en dwarse karakters zoals Don Quichot, Madame Bovary, Tommy Wieringa’s Joe Speedboot, Esther Gerritsens Roxy, maar ook Hava uit Aafke Romeijns Concept M. Allen houden de lezer een spiegel voor en laten ons nadenken over wie wij zijn. Schrijvers als Jan Cremer, Connie Palmen, Anna Blaman en Jan Wolkers zoeken grenzen van de literatuur op en verleggen ze. Boeken en verhalen kunnen weerstand oproepen, kunnen verboden worden en verbrand, maar de kracht van de woorden laat zich niet temmen.

Zou u op de barricaden durven springen om uw tegendraadse mening onderbouwd te ventileren? Durven de schrijvers van het Schrijverscafé hun verhaalpersonage onaangepast, dwars en onafhankelijk te laten zijn? In de verhalen en gedichten van dit Schrijverscollectief van de stichting Kunstkring Voorst zullen we het ongetwijfeld beluisteren.

Donderdag 12 maart
‘Rebels schrijverscafé Kunstkring Voorst in bibliotheek Twello’
Openbare Bibliotheek Twello, Marktplein 11
7391 DH Twello

Inloop: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Meer info: Bibliotheek Twello/Brummen

U bent van harte welkom.

volg ons

KunstKring Voorst

De KunstKring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello, is een centrum en platform voor beeldend kunstenaars en inwoners van de gemeente Voorst, waar kunst in haar breedste zin tot haar recht komt.
KunstKring Voorst
volg ons

Gegevens

Datum:
12 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
http://kunstkringvoorst.nl