Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Publiekslezing ‘De mens in de ruimte’ bij Volkssterrenwacht Bussloo

16 maart @ 20:00 - 22:00

€5,00

Hoe is het om te leven in de ruimte? Deze vraag is de afgelopen jaren meer dan eens gesteld. Wat heeft de mens nodig om in de ruimte te kunnen overleven? Welke schadelijke factoren zijn er buiten onze dampkring die de mensheid tot nu toe altijd beschermd heeft? Op al deze vragen geeft prof. dr. Eric Groen op vrijdagavond 16 maart op  de Volkssterrenwacht Bussloo een antwoord.

Eric Groen zal iets vertellen over de geschiedenis van de ruimtevaart en over hoe de nieuwsgierige mens in de ruimte is beland. Hij laat het publiek kennismaken met de basisvoorwaarden waar een mensenleven absoluut niet zonder kan, iets wat voor veel mensen op Aarde als iets vanzelfsprekends gezien wordt. In de ruimte zijn er hele andere factoren die het menselijk lichaam beïnvloeden. Zo is er schadelijke straling en zorgt het zweven in de ruimte, op termijn, voor bot- en spierafbraak.

Eric Groen is medisch onderzoeker bij het TNO en heeft – samen met ruimtevaarders als Wubbo Ockels en André Kuipers – geprobeerd om meer inzicht te krijgen in de effecten van gewichtsloosheid op het menselijke lichaam dankzij diverse experimenten aan boord van bijvoorbeeld Spacelab en het International Space Station. Hierbij werden ruimteziekte en alle factoren die het menselijk lichaam beïnvloeden uitvoerig onderzocht. Het publiek van de Volkssterrenwacht Bussloo krijgt een unieke inzage in deze wetenschappelijke bevindingen.

De Volkssterrenwacht Bussloo is iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze.

Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volkssterrenwachtbussloo.nl, op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo of telefonisch via (0571) 262006.

Volkssterrenwacht Bussloo

Volkssterrenwacht Bussloo

Al 40 jaar lang zijn medewerkers van de sterrenwacht bezig de sterrenkunde bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, en tegelijkertijd amateursterrenkundigen de mogelijkheid te bieden hun hobby uit te oefenen. Gedurende het hele jaar is de sterrenwacht iedere vrijdagavond vanaf 19:30 uur voor het publiek geopend. De sterrenwacht beschikt over een voordrachtsruimte voor 60 personen waar de bezoeker een presentatie over een sterrenkundig onderwerp kan bijwonen. Onderwerpen sluiten zoveel mogelijk aan op de actualiteit, zoals ruimtevaartprojecten of hemelverschijnselen. Bij helder weer bestaat tevens de mogelijkheid de maan, sterren en/of planeten door de grote telescoop in het observatorium te bekijken. Ook is het mogelijk om uw eigen kijker mee te nemen naar de sterrenwacht op een heldere vrijdagavond. De sterrenwacht ontvangt ook groepen op afspraak. Ook hier wordt dan een presentatie gegeven over een sterrenkundig onderwerp, waarbij natuurlijk op de interesse van de groep kan worden aangesloten. Bij helder weer is er uiteraard ook gelegenheid door de grote telescoop te kijken.
Volkssterrenwacht Bussloo

Latest posts by Volkssterrenwacht Bussloo (see all)

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:
Website:
http://www.volkssterrenwachtbussloo.nl

Organisator

Volkssterrenwacht Bussloo
Telefoon:
0571262006
E-mail:
info@volkssterrenwachtbussloo.nl
Website:
www.volkssterrenwachtbussloo.nl