Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Monnikenwijsheid voor u en mij!

22 januari @ 20:00 - 22:00

€5

Al eeuwen leggen monniken zich toe op goddelijke of geestelijke lezing; lectio divina.

Zij proberen Bijbelteksten te lezen en beluisteren met heel hun hart, hun verstand , hun wezen. In deze vorm van biddend lezen is het eigenlijk God zélf is die de mens ‘leest’ en tot eenheid brengt.

Het is een menselijk verlangen om zich ten volle te ontplooien als de persoon die men in waarheid kan zijn. Biddend lezen helpt hierbij; het evangelie dringt zo geleidelijk aan door in het dagelijks leven.

Je hoeft geen monnik te zijn binnen kloostermuren om je leven stukje bij beetje te laten omvormen door Gods Geest met behulp van inspirerende teksten. Veel mensen brengen de lectio divina op eigen wijze in de praktijk door stil te staan bij Gods levende woorden. Het sluit feilloos aan op het concrete leven van gebed en werk, onderlinge relaties, sociale contacten, levenshouding en gedrag.

Na een korte inleiding over lectio divina zullen wij gezamenlijk een vorm van ‘geestelijke lezing’ in praktijk brengen. Om woorden vol licht en leven te laten klinken in ons hart.

‘Want bij u is de bron van het leven, door úw licht zien wij licht’ (psalm 36:10)

Rita Vermeltfoort werd gedurende twintig jaar in Belgische kloosters gevormd door monniken in de wijsheid van de Benedictijnse kloostertraditie. In haar workshops richt zij zich met name op het groeiende vermogen van mensen om een geestelijk leven te leiden vanuit het hart. Om zo in hun totaliteit tot hun recht te komen.

Deze activiteit wordt gehouden in Irene, achter de Dorpskerk Twello. Digitaal aanmelden wordt op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk bij bi.twello@gmail.com. Entree is € 5,00

Bezinning & Inspiratie Twello
Like ons

Bezinning & Inspiratie Twello

Wij zijn een enthousiaste werkgroep die is ontstaan uit de RK kerk en de PKN kerk in Twello. Van september t/m april organiseren we thema-avonden voor een breed publiekvaak over actuele onderwerpen of zaken die in onze maatschappij vaak spelen. De eerste gast van een seizoen is altijd woonachtig of verbonden aan Twello zoals een aantal jaren geleden Jan Terlouw en de Kruidentuin Twello. Vorig jaar was Hans Stolp ook gastspreker, er waren meer dan 500 aanwezigen. Dit jaar is zorgboerderij en tuinderij Sterrenland in de picture geweest. Ook duurzaamheid en Mindfulness komen dit jaar aan de orde. We vinden het belangrijk dat de avonden interactief zijn zodat er een dialoog is tussen de gastspreker en de aanwezigen.
Bezinning & Inspiratie Twello
Like ons

Latest posts by Bezinning & Inspiratie Twello (see all)

Gegevens

Datum:
22 januari
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Locatie

Gebouw Irene
Dorpstraat 6A
Twello , 7391DD Nederland
+ Google Maps