Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Publiekslezing en waarneemavond “Maansverduistering”

27 juli 2018 @ 20:00 - 23:59

Gratis

Op vrijdagavond 27 juli is er een totale maansverduistering zichtbaar aan de heldere avondhemel. Bij de Volkssterrenwacht Bussloo staat deze avond compleet in het teken van dit unieke hemelverschijnsel. Een maansverduistering is een indrukwekkend sterrenkundig fenomeen voor jong en oud en “live” te volgen via de schermen en telescopen op de Volkssterrenwacht Bussloo.

Bij een maansverduistering staan de zon, de aarde en de maan op één rechte lijn. De aarde in het midden. De aarde schuift tussen de zon en de maan door waardoor de zon niet meer volledig op de maan schijnt. De maan staat dan in de schaduw van de aarde. Dit indrukwekkende verschijnsel noemt men een maansverduistering. Die schaduw op de maan zien we vanaf de aarde als een dieprode kleur.

Het wordt in de zomer pas laat donker. Bij heldere hemel zal de maan rond 21.30 uur als een dieprode bol opkomen. De totaliteit van de maansverduistering is dan net begonnen. Tot na middernacht is het fraaie verschijnsel van een totale maansverduistering ‘live’ te volgen. Voorafgaand geeft Jaap van ’t Leven uitleg over de maan en het verschijnsel van een maansverduistering. Hij doet dit middels een toegankelijke multimedia presentatie op groot scherm.

De Volkssterrenwacht Bussloo is iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze.

Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volkssterrenwachtbussloo.nl, op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo of telefonisch via (0571) 262006.

Volkssterrenwacht Bussloo

Volkssterrenwacht Bussloo

Al 40 jaar lang zijn medewerkers van de sterrenwacht bezig de sterrenkunde bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, en tegelijkertijd amateursterrenkundigen de mogelijkheid te bieden hun hobby uit te oefenen. Gedurende het hele jaar is de sterrenwacht iedere vrijdagavond vanaf 19:30 uur voor het publiek geopend. De sterrenwacht beschikt over een voordrachtsruimte voor 60 personen waar de bezoeker een presentatie over een sterrenkundig onderwerp kan bijwonen. Onderwerpen sluiten zoveel mogelijk aan op de actualiteit, zoals ruimtevaartprojecten of hemelverschijnselen. Bij helder weer bestaat tevens de mogelijkheid de maan, sterren en/of planeten door de grote telescoop in het observatorium te bekijken. Ook is het mogelijk om uw eigen kijker mee te nemen naar de sterrenwacht op een heldere vrijdagavond. De sterrenwacht ontvangt ook groepen op afspraak. Ook hier wordt dan een presentatie gegeven over een sterrenkundig onderwerp, waarbij natuurlijk op de interesse van de groep kan worden aangesloten. Bij helder weer is er uiteraard ook gelegenheid door de grote telescoop te kijken.
Volkssterrenwacht Bussloo

Gegevens

Datum:
27 juli 2018
Tijd:
20:00 - 23:59
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Website:
http://www.volkssterrenwachtbussloo.nl

Organisator

Volkssterrenwacht Bussloo
Telefoon:
0571262006
E-mail:
info@volkssterrenwachtbussloo.nl
Website:
www.volkssterrenwachtbussloo.nl

Locatie

Volkssterrenwacht Bussloo
Bussloselaan 4
Bussloo, Gelderland 7383RP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0571262006
Website:
www.volkssterrenwachtbussloo.nl