Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Kom beeldhouwen tijdens de Zomerse Beeldhouw-week

20 augustus 2018 - 24 augustus 2018

Zomerse Beeldhouw-week   20 t/m 24 augustus 2018

Even niks anders aan je hoofd dan buiten bezig zijn én een mooi beeld maken?

Beeldhouwen bij Atelier de Verbeelding

Meld je dan aan voor de zomerse beeldhouw-week van 20 t/m 24 augustus 2017
bij Atelier de Verbeelding. 

Deze zomerse beeldhouw-week is bedoeld voor de absolute beginner en voor de gevorderde die de complexiteit zoekt. Het is voor iedereen een mooie manier om 5 dagen aaneengesloten aan een beeld te werken. Omdat de groep klein is en je persoonlijke begeleiding krijgt, is er voor iedereen voldoende aandacht, ongeacht je ervaring. De nadruk ligt op handmatig werken. Tijdens de cursus komen verschillende aspecten van het beeldhouwen aan bod. Naast de diverse technieken van het hakken is er veel aandacht voor de eigen thematiek en het omgaan met materialen en gereedschappen. Op verhoudingen, vormgevoel en compositie wordt uitgebreid ingegaan.

Je bepaalt zelf wat je wilt maken en kiest daarbij (met advies als dat nodig is) een passende steen. Er zijn diverse stenen te koop; van zachte steen voor de beginner tot behoorlijk harde steen voor de meer gevorderde hakker die een uitdaging zoekt. Je kunt dan denken aan steensoorten zoals mergel, speksteen, serpentijn, albast en Franse kalksteen. Voor ieder wat wils qua hardheid, kleur en grootte. Met persoonlijke begeleiding, inzet, enthousiasme en plezier kom je in die week zeker tot een mooi resultaat.

Het proces van het beeldhouwen is zo fascinerend en laat je steeds weer nieuwe mogelijkheden zien.
Je ontdekt je eigen beeldtaal en maakt iets dat uniek is!

Atelier de Verbeelding is sinds 2010 actief in Wilp, in het mooie buitengebied vlak bij de Hanzestad Deventer aan de IJssel. Het hele jaar rond zijn er cursussen. De beeldhouw-workshops op iedere de derde zaterdag van de maand zijn ook heel geschikt om kennis te maken met beeldhouwen en daarnaast erg geschikt als invulling van een familiedag, team-uitje of vrienden-activiteit. Er zijn in de omgeving voldoende mogelijkheden om te overnachten. 

Atelier de Verbeelding
Volg mij

Atelier de Verbeelding

Bij Atelier de Verbeelding zijn het hele jaar door beeldhouwcursussen, workshops, teambuilding en ieder jaar een zomerse beeldhouwweek.
Ook als dagbesteding voor mensen met een beperking die een PGB ontvangen, b.v. mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel).
Atelier de Verbeelding
Volg mij

Latest posts by Atelier de Verbeelding (see all)

  Gegevens

  Begin:
  20 augustus 2018
  Einde:
  24 augustus 2018
  Evenement Categorieën:
  ,
  Website:
  http://www.hanna-visser.nl/Beeldhouwweek.html

  Organisator

  Atelier de Verbeelding
  Telefoon:
  0630351350
  E-mail:
  atelierdeverbeelding@kpnmail.nl
  Website:
  www.hanna-visser.nl

  Locatie

  Atelier de Verbeelding
  Het Wildezand 10
  Wilp, Gelderland 7384CB Nederland
  + Google Maps
  Telefoon:
  0630351350
  Website:
  www.hanna-visser.nl