Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jeugdbijeenkomsten Volkssterrenwacht Bussloo

13 oktober 2018 @ 14:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 13 October 2018 at 2:00pm

One event on 3 November 2018 at 2:00pm

€7.50

De Volkssterrenwacht Bussloo heeft speciale openstellingen voor de jeugd vanaf 8 jaar. In september, oktober en november worden er weer jeugdmiddagen georganiseerd. Het doel van deze middagen is om de jeugd kennis te laten maken met sterrenkunde en ruimtevaart. Kinderen kunnen met een speciaal jeugdprogramma op een actieve en creatieve manier leren over de wonderen van ons heelal.

Bijeenkomst 1 “Zwarte gaten”
Datum: zaterdag 8 september 2018
Tijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur
Leeftijd: 8 jaar en ouder
Activiteit: Hoe zit het nu? Maak een zwart gat
Maximaal beschikbare plaatsen: 15 kinderen

Bijeenkomst 2 “Onze maan”
Datum: zaterdag 13 oktober 2018
Tijd: van 18.30 uur tot 20.30 uur
Leeftijd: 8 jaar en ouder
Activiteit: Maak een maanlampion en bekijk de maan door de grote telescopen.
Maximaal beschikbare plaatsen: 15 kinderen

Bijeenkomst 3 “De Zon”
Datum: zaterdag 3 november 2018
Tijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur
Leeftijd: 8 jaar en ouder
Activiteit: Maak je eigen zonnecamera (solargraph)
Maximaal beschikbare plaatsen: 15 kinderen

Elke bijeenkomst hebben de kinderen iets leuks om mee naar huis te nemen en er is steeds een gevarieerd aanbod. Ranja is inbegrepen. De kosten zijn €7,50 per bijeenkomst. Bij mooi weer overdag wordt er uiteraard ook door de zonnekijker gekeken en worden er extra buitenactiviteiten ingepland.

Aanmelden is noodzakelijk en kunt u doen door een mail te sturen naar info@volkssterrenwachtbussloo.nl. Mail de datum, de naam van de deelnemer, de leeftijd en het telefoonnummer. U ontvangt altijd via de mail een bevestiging en aanvullende informatie.

De Volkssterrenwacht Bussloo is iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volkssterrenwachtbussloo.nl, op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo of telefonisch via (0571) 262006.

Volkssterrenwacht Bussloo

Volkssterrenwacht Bussloo

Al 40 jaar lang zijn medewerkers van de sterrenwacht bezig de sterrenkunde bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, en tegelijkertijd amateursterrenkundigen de mogelijkheid te bieden hun hobby uit te oefenen. Gedurende het hele jaar is de sterrenwacht iedere vrijdagavond vanaf 19:30 uur voor het publiek geopend. De sterrenwacht beschikt over een voordrachtsruimte voor 60 personen waar de bezoeker een presentatie over een sterrenkundig onderwerp kan bijwonen. Onderwerpen sluiten zoveel mogelijk aan op de actualiteit, zoals ruimtevaartprojecten of hemelverschijnselen. Bij helder weer bestaat tevens de mogelijkheid de maan, sterren en/of planeten door de grote telescoop in het observatorium te bekijken. Ook is het mogelijk om uw eigen kijker mee te nemen naar de sterrenwacht op een heldere vrijdagavond. De sterrenwacht ontvangt ook groepen op afspraak. Ook hier wordt dan een presentatie gegeven over een sterrenkundig onderwerp, waarbij natuurlijk op de interesse van de groep kan worden aangesloten. Bij helder weer is er uiteraard ook gelegenheid door de grote telescoop te kijken.
Volkssterrenwacht Bussloo

Gegevens

Datum:
13 oktober 2018
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€7.50
Evenement Categorie:
Website:
http://www.volkssterrenwachtbussloo.nl

Organisator

Volkssterrenwacht Bussloo
Telefoon:
0571262006
E-mail:
info@volkssterrenwachtbussloo.nl
Website:
www.volkssterrenwachtbussloo.nl

Locatie

Volkssterrenwacht Bussloo
Bussloselaan 4
Bussloo, Gelderland 7383RP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0571262006
Website:
www.volkssterrenwachtbussloo.nl