Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gespreksgroep voor mantelzorgers van partner met dementie

15 oktober 2018 @ 13:30 - 15:30

In de gemeente Voorst starten we wederom met een gespreksgroep voor mantelzorgers die zorgen voor een partner met Dementie.

Dementie is een complexe, chronische en vaak progressieve ziekte. Verreweg de meeste mensen met dementie wonen thuis. Dan wordt wel eens voorbij gegaan aan het feit dat dementie niet alleen zwaar ingrijpt op het leven van de persoon zelf, maar ook op dat van partners, familieleden, vrienden en al diegenen op wie de zorg terecht komt; de mantelzorgers.

De zorg voor iemand met dementie is vaak intensief en langdurig. De ervaring leert dat de mantelzorger geneigd is om zo lang als mogelijk door te gaan met het geven van aandacht en zorg, met als risico overbelasting.

“Doe ik het wel goed?”, “Hoe moet ik omgaan met mijn partner met dementie?” en “Hoe vind ik meer tijd voor mezelf?” zijn regelmatig terugkerende vragen.

Het delen van kennis en ervaringen met andere mantelzorgers is een bewezen methode om – door (h)erkenning van de problemen en het uitwisselen van tips en trucs – beter te leren omgaan met de zorg voor een naast betrokkene met dementie.

Voor wie is de gespreksgroep bedoeld?
Voor mantelzorgers die zorgen voor een partner met dementie en woonachtig zijn in de gemeente Voorst.

Start
Maandag 15 oktober 2018 vanaf 13.30 uur tot 15.30 uur. De gespreksgroep bestaat uit maximaal acht deelnemers en telt acht bijeenkomsten (één keer per veertien dagen).

Gespreksleiders
De groep wordt begeleid door Tonny Aalbers (vanuit Alzheimer Nederland) en Annet Reimert (consulent Mantelzorg).

Kosten Deelnemers
Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 3.00 euro per keer.

Waar
Gebouw Irene te Twello.

Aanmelden
U kunt zich, voor 10 september 2018, aanmelden via de mail: a.reimert@mensenwelzijn.nl of telefonisch contact opnemen met Annet Reimert, Mens en Welzijn Voorst 0571-287752. Ook voor vragen kunt u bij haar terecht.

Mens en Welzijn Voorst
Volg

Mens en Welzijn Voorst

Mens en Welzijn Voorst is een brede welzijnsorganisatie voor alle inwoners van de gemeente Voorst. Wij zetten ons in voor mensen die hun toekomst (opnieuw) aan het opbouwen zijn en ook zijn er veel diensten speciaal voor senioren. Mens en Welzijn Voorst vormt daarbij de verbinding tussen burger en overheid, burger en organisaties, burgers onderling. Het gaat tenslotte om de behoefte van u als burger.
Mens en Welzijn Voorst
Volg

Gegevens

Datum:
15 oktober 2018
Tijd:
13:30 - 15:30
Evenement Categorie: