Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Concert M. Nostitz Strijkkwartet

2 maart @ 08:00 - 17:00

€22,50
Dit kwartet geeft 2 maart om 20.00 uur een concert in de St. Martinuskerk te Bussloo

Fanny & Felix

In het voorjaar van 2020 organiseert In Goede Handen Management in samenwerking met Stichting Sint Martinuskerk Bussloo weer drie klassieke concerten op de zaterdagavond. Het tweede concert vind plaats op maandagavond 2 maart om 20:00 uur.

Op deze avond komt het Tsjechische M. Nostitz Quartet met een Mendelssohn-Bartholdy programma als onder deel van hun Nederlandse tournee, die plaats vindt tussen 21 februari en 5 maart 2020 en die door negen provincies gaat. In het programma ‘Fanny & Felix’ spelen ze  een strijkkwartet van Fanny Hensel Mendelssohn-Bartholdy en een strijkkwartet van haar broer Felix.

Het kwartet bestaat uit:
Petr Bernášek (1e viool), Václav Vacek (2e viool), Pavel Horejsi (atviool) en Petr Šporcl (cello).

Het ensemble werd opgericht in oktober 1994 tijdens de studies van de ensembleleden aan de muziekfaculteit van de Academie voor uitvoerende kunsten in Praag in de klas van dr. Václav Bernášek (Kocian Quartet).

Daarna vervolgde het kwartet een tweejarige postdoctorale studie aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Wenen bij prof. Günter Pichler en prof. Thomas Kakuska (Alban Berg Quartet).

Het ensemble heeft talloze prijzen gewonnen op internationale wedstrijden en werkt regelmatig samen met een aantal binnenlandse en buitenlandse solisten en kamerensembles. Het kwartet speelt regelmatig op podia in Europa, Azië en Amerika. Leden van het ensemble nemen ook deel aan andere kamer- en soloprojecten. Ze zijn lid van het Tsjechische Philharmonic Orchestra FOK, en geven ook les als docent. Af en toe spelen ze ook ander soort repertoire bijvoorbeeld in de samenwerking met zanger Janek Ledecký waarmee ze een aantal kerstconcerten gaven.

M. Nostitz Quartet gebruikt zijn naam sinds 1996 met de vriendelijke toestemming van gravin Mathilde Nostitz – Rieneck, wiens familie één van de grote beschermheren van de kunsten was in de 18e en 19e eeuw.

Grijp nu uw kans om dit vermaarde strijkkwartet beter te leren kennen. Bezoek het concert op 2 maart om 20.00 uur in de St. Martinuskerk in Bussloo en kom luisteren naar de schoonheid van de verschillende strijkkwartetten in programma’s ‘Fanny & Felix’.

Toegang: Voorverkoop 22,50 | Kerk 25,- | Studenten/CJP 15,- | Kinderen gratis
Meer informatie & kaarten bestellen op bussloo.ingoedehanden.management of via 085-8770376

Organisator Jurgen van der Ent

Managementbureau at In Goede Handen Management
In Goede Handen Managementis een onderneming, opgericht in 2017, die zich richt op zelfstandige musici en/of ensembles die graag meer praktische en financiële/administratieve ondersteuning op verschillende manieren nodig hebben. Een activiteit is het organiseren van concerten. Zo organiseert In Goede Handen Management samen met Stichting Sint Martinuskerk Bussloo een concertserie in de Martinuskerk in Bussloo.

Latest posts by Organisator Jurgen van der Ent (see all)

Gegevens

Datum:
2 maart
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
€22,50
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://bussloo.ingoedehanden.management

Organisator

In Goede Handen Management i.s.m. Stichting Sint Martinuskerk Bussloo
Telefoon:
0628545575
E-mail:
info@ingoedehanden.management
Website:
Van Hetenstraat, 29, 29

Locatie

Sint Martinuskerk
Bussloselaan 17 B
Bussloo, Gelderland 7383AG Nederland
+ Google Maps
Website:
www.sint-martinuskerk-bussloo.org