Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Concert Beatus & Byrd

22 februari @ 08:00 - 17:00

€17,50
Beatus & Byrd 22 feb. 20.00 uur St. Martinuskerk Bussloo

Beatus & Byrd

In het voorjaar van 2020 organiseert In Goede Handen Management in samenwerking met Stichting Sint Martinuskerk Bussloo weer drie klassieke concerten op de zaterdagavond. Het eerste concert vind plaats op zaterdagavond 22 februari om 20:00 uur.

Zijn tijdgenoten noemden hem de “Britanniae musicae parens”, de vader van de Britse muziek. Zijn muzikale leermeester was de al even bekende Thomas Tallis, die zelfs peter werd van één van zijn zeven kinderen. Van alle grote meesters van die tijd bereikte alleen Orlandus Lassus het niveau van deze William Byrd.

Zijn drie missen waaronder zijn 4-stemmige mis werden uitgegeven tussen 1593 en 1595. Ze waren bestemd voor de vele afgescheiden katholieken die in deze heftige periode in de Engelse religieuze geschiedenis hun eredienst hielden in privékapellen en in door katholieken bewoonde kastelen. Muziekkenners spreken van een grote helderheid en directheid van deze muziek. Het hevige contrapunt vertroebelt geen moment de verstaanbaarheid van de tekst. De, inmiddels beroemde, vierstemmige mis houdt het midden tussen ingewikkelde polyfonie en de Anglicaanse eenvoud.

Kleinkoor Beatus voert tijdens dit concert de 4 stemmige mis van Byrd uit, begeleid door een ensemble bestaande uit drie blokfluitisten en een gambist onder leiding van Norbert Kunst. Dit ad hoc ensemble zal ook nog een aantal instrumentale stukken uitvoeren.

Kom dus luisteren naar deze prachtige muziek in deze idyllische kerk aan de doorgaande weg tussen Wilp en Voorst.

Beatus & Byrd, Kleinkoor Beatus e.a., zaterdag 22 februari 20:00 uur St. Martinuskerk Bussloo

Toegang: Voorverkoop 17,50 | Kerk 20,- | Studenten/CJP 12,- | Kinderen gratis
Kaarten bestellen op: bussloo.ingoedehanden.management of via 085-8770376

Organisator Jurgen van der Ent

Managementbureau at In Goede Handen Management
In Goede Handen Managementis een onderneming, opgericht in 2017, die zich richt op zelfstandige musici en/of ensembles die graag meer praktische en financiële/administratieve ondersteuning op verschillende manieren nodig hebben. Een activiteit is het organiseren van concerten. Zo organiseert In Goede Handen Management samen met Stichting Sint Martinuskerk Bussloo een concertserie in de Martinuskerk in Bussloo.

Latest posts by Organisator Jurgen van der Ent (see all)

Gegevens

Datum:
22 februari
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
€17,50
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://bussloo.ingoedehanden.management

Organisator

In Goede Handen Management i.s.m. Stichting Sint Martinuskerk Bussloo
Telefoon:
0628545575
E-mail:
info@ingoedehanden.management
Website:
Van Hetenstraat, 29, 29

Locatie

Sint Martinuskerk
Bussloselaan 17 B
Bussloo, Gelderland 7383AG Nederland
+ Google Maps
Website:
www.sint-martinuskerk-bussloo.org