Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bestuurdersevent: Vitale vereniging

14 september 2017 @ 19:00 - 22:00

gratis

Voorst Actief nodigt u uit voor het bestuurdersevent ‘de vitale vereniging’: Gezond, duurzaam en veilig

De Nationale Sport Week (8 tot en met 17 september) staat voor de deur. Een initiatief van NOC*NSF met als doel om sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze week zetten honderden sportclubs, sportbonden en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren open en bieden onder andere sport clinics en bijeenkomsten aan.

Ook de gemeente Voorst en Team Voorst Actief zetten zich in tijdens de NSW. Iedereen kan vrijblijvend deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten die in de gemeente aangeboden worden. De officiële opening van de NSW vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 8 september bij zwembad De Schaeck met het Voorster bommetje als activiteit.

Bestuurdersevent ‘Vitale Vereniging’ op 14 september
Tijdens de NSW organiseert de gemeente Voorst in samenwerking met de Sportraad Voorst 3.0 op donderdagavond 14 september het bestuurdersevent ‘Vitale Vereniging’.

Hoe maken we van een vereniging een vitale vereniging die op de toekomst en omgeving is gericht? Thema’s als gezondheid, duurzaamheid en een veilig sportklimaat zijn ook voor uw vereniging interessant. Deze avond is tevens een mooie gelegenheid om te netwerken.

Daarom nodigen wij alle besturen/commissies van sport- en beweegaanbieders van harte uit in de horeca afdeling van SV Twello op Sportpark Zuiderlaan. Het belooft een inspirerend en interactief programma te worden die u niet mag missen.

Gezondheid: Wij gaan voor beter!
Onderdeel van een gezonde leefstijl is voldoende sporten en bewegen en een gezonde voeding. Dat sport en bewegen gezond is weet iedereen, waarom is de omgeving waarin we bewegen dat dan nog niet altijd? Hierin vinden Horesca Lieferink en Jongeren Op Gezond Gewicht Voorst (JOGG) elkaar. Scoren met gezonde keuzes richt zich op de omgeving.
Horesca Lieferink is als leverancier al jaren actief in het verenigingsleven binnen de gemeente Voorst en heeft sport en bewegen hoog in het vaandel staan. Horesca Lieferink draagt graag haar steentje bij aan een gezonde omgeving en helpt verenigingen op weg naar een gezonde sportkantine.

Als samenwerkingspartner van JOGG Voorst wordt er deze avond door de gemeente Voorst een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Horesca Lieferink. Bij VHC Twello is Horesca de leverancier van producten voor de gezonde sportkantine waardoor de basisregels van een gezonde sportkantine zijn gerealiseerd. Samen hebben wij tot doel een gezonder aanbod te realiseren in de Voorster kantines en clubhuizen.

Programma donderdag 14 september 2017

19.00 uur                    Ontvangst met koffie en thee
19.30 uur                     Plenaire opening door avondvoorzitter Ralph Tip
19.45 uur                     Presentatie Team Fit – “Rendement met de gezonde sportkantine”
20.00 uur                    Presentatie Gemeente Voorst –  “stimuleringslening duurzaamheid”
20.15 uur                     Presentatie NOC*NSF – “een veilig sportklimaat”
20.30-20.50 uur        1e ronde keuzeprogramma; bezoek ‘de gezonde kantine’ van de VHC
20.50-21.10 uur         2e ronde keuzeprogramma; bezoek infomarkt (kramen en specialisten)
21.10-21.30 uur          3e ronde keuzeprogramma; koppelen starters en ervaringsdeskundigen
21.30 uur                     Plenaire afsluiting – Sportraad Voorst 3.0
21.45 uur                     Netwerkborrel

Informatiemarkt
Gedurende de gehele avond is er een informatiemarkt. Kramen met een aanbod van gezonde producten, brochures en vakspecialisten van onder andere:

JeugdsportfondsCentrum Jeugd en GezinGreencrowd/Onze ClubkrachtHoresca Lieferinkgezonde sportkantine/JOGG,  De Koepel

Aanmelden
Om organisatorische redenen verzoeken wij u om uiterlijk 10 september door te geven wie wij van uw organisatie mogen verwelkomen (aantal, naam, functie). Dit kan per mail via sportraad@voorstactief.nl. Uiteraard zijn er geen kosten verbonden aan dit event.

Vragen
Mocht u vragen hebben over dit event neem dan gerust contact op met Arne Pruijt, voorzitter Sportraad Voorst 3.0, via sportraad@voorstactief.nl of Ingrid de Croon, beleidsadviseur sport gemeente Voorst, via i.decroon@voorst.nl

Voorst Actief
Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Gegevens

Datum:
14 september 2017
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Voorst Actief

Locatie

Sportpark Zuiderlaan
Zuiderlaan 5
Twello, Gelderland 7391 TZ
+ Google Maps