Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

3-delige portretcursus door Mientje Severin bij Kunstkring

14 februari @ 09:30 - 12:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 9:30am on donderdag, repeating until 21 February 2019

cursus, portret, houtskool, kunstkring
Cursus Portrettekenen- en schilderen bij Kunstkring in Twello
Start portrettekencursus op 7 februari TWELLO – Iedereen die eens ervaring wil opdoen met portrettekenen- en schilderen kan nu zijn slag slaan. Een van de exposerende kunstenaars van de lopende expositie in de Statenhoed, wijdt u in de portretkunst in. Als opvolger van de succesvolle workshop afgelopen jaar geeft Mientje Severin op verzoek wederom een driedelige cursus. Op drie opeenvolgende ochtenden op donderdag 7, 14 en 21 februari, van 9.30 tot 12.00 uur neemt zij u mee in de wereld van het portrettekenen.

Kennismaking en theorie
Deze driedelige cursus begint met een kennismaking en wat theorie. Cursisten leren bij een aantal voorbeeldportretten wat de karakteristieke elementen zijn die een portret interessant maken. Daarna tekenen ze om te beginnen zelf een portret naar model met houtskool of krijt op papier. Er is een logische opbouw in de lessen. Pas in de laatste les komt het portretschilderen aan de beurt (zelf canvas meenemen). Belangrijk hierbij is leren kijken.
Kijken, kijken, kijken
Niet tekenen wat je denkt te zien, maar tekenen wat werkelijk er is! Het motto is steeds: kijken, kijken, kijken!. Wie een model meeneemt drukt de kosten van de cursus. Modellen die het leuk vinden te poseren, kunnen zich aanmelden bij Mientje. Bij voldoende belangstelling krijgt de cursus een vervolg in oktober en/of in januari, februari, maart 2019 Plaats en tijd: Ateliers Kunstkring aan de Dorpsstraat 11 A in Twello van 10.00 – 12.30 uur
Kosten 15,– p.p., inclusief materiaal, exclusief model. Vol is vol! Opgave en informatie ruim van tevoren, uiterlijk 5 dagen tevoren via 0571-273034 en via mail mientjeseverin@hotmail.com.
KunstKring Voorst
volg ons

KunstKring Voorst

De KunstKring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello, is een centrum en platform voor beeldend kunstenaars en inwoners van de gemeente Voorst, waar kunst in haar breedste zin tot haar recht komt.
KunstKring Voorst
volg ons

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
09:30 - 12:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,